DuPont™ & ADDEV Materials

Innovatie is de kern van ons bedrijf. Op deze basis hebben we een sterk partnerschap opgebouwd met DuPont™ om te voldoen aan de eisen van onze klanten.

Dupont logo
Een sterk partnerschap gebaseerd op vertrouwen

DuPont™ & ADDEV Materials

DuPont ™ heeft vertrouwd op ADDEV Materials voor vele, vele jaren voor de exclusieve distributie en transformatie van producten van haar vlaggenschip merken zoals Mylar ®, Kapton ®, Nomex ®, Tedlar ®, of Tyvek.

De teams van DUPONT™ en ADDEV Materials werken hand in hand om de beste DUPONT™ materialen aan te bevelen, in de vorm die het beste past bij de behoeften van de klant, met een eersteklas kwaliteitsniveau.

Ons langdurige partnerschap heeft ertoe geleid dat we hebben samengewerkt aan innovatieve oplossingen: bijvoorbeeld met onze Neoheater®-oplossing voor verwarmingsfolie: https://www.neoheater-technology.tech/

Focus op

Tedlar®

Tedlar® PVF-film (polyvinylfluoride) is een van de meest veelzijdige films die verkrijgbaar zijn.

De chemische, mechanische en elektrische eigenschappen maken het een uitstekende keuze voor zijn prestaties in buitentoepassingen en voor ontvormprocessen.

Tedlar® biedt uitstekende weerstand tegen schuren, chemicaliën en UV-stralen.

Het is ook waterdicht en plakt niet.

Focus op

Nomex®

Nomex®-papier is een isolatiepapier met een hoge thermische stabiliteit (-196°C - 300°C).

Het heeft een zeer hoge mechanische sterkte, uitstekende vlambestendigheid en goede diëlektrische eigenschappen. Het kan ook warm of koud worden vervormd. Daarom wordt Nomex® vaak gebruikt in toepassingen die optimale isolatie vereisen, zoals :

  • Hoogspanningsapparatuur (transformator-generatoren)
  • Elektrische motoren
  • Elektrische batterijen
Focus op

Kapton®

Kapton®, ontwikkeld door DuPonT™, is een polyimide film met uitzonderlijke eigenschappen.

Met een thermische classificatie van klasse C is hij bestand tegen een breed temperatuurbereik: van -269 tot 400°C.
Zelfdovend (UL94V-0), het heeft geen smeltpunt en brandt bij +800°C.

De mechanische en chemische weerstand maakt het ideaal voor gebruik in agressieve omgevingen: het bevat geen bekende organische oplosmiddelen en biedt zeer hoge diëlektrische prestaties.

Focus op

Mylar®

Mylar® polyesterfolie is een folie met uitstekende isolerende eigenschappen. Mylar® is gemaakt van polyethyleentereftalaat (PET) en is een ideale isolator voor een groot aantal elektrische, mechanische, grafische en modelbouwtoepassingen (bv. vacuümvleugellaminering). Mylar® is verkrijgbaar in verschillende diktes en op maat gesneden volgens uw specificaties.

Mylar® A polyester film: (doorschijnend, wit, melkachtig): deze film bevat geen weekmakers en heeft onder normale gebruiksomstandigheden goede duurzaamheidseigenschappen.

mylar