Scopul laminării este de a combina materialele pentru a îmbunătăți proprietățile unei singure pelicule.
Laminarea uscată presupune lipirea a două sau mai multe benzi dintr-un material suport flexibil cu ajutorul unui adeziv dizolvat într-un solvent (în cazul în care se utilizează bandă adezivă, procesul se numește laminare).
Aceste benzi pot fi confecționate din folie, hârtie sau folie de aluminiu. Adezivul este aplicat pe banda mai puțin absorbantă, care este apoi lipită de cea de-a doua bandă prin presiunea mare exercitată de role (încălzite, dacă este necesar), pentru a produce o laminare ultrarezistentă. Această laminare poate fi formată din două straturi (duplex), trei straturi (triplex) sau mai multe.
Tehnicile de laminare îmbunătățesc aspectul și proprietățile materialelor suport. Tipul de adeziv ales este dictat în principal de utilizarea finală a produsului. Pot fi utilizate diferite tehnologii, cum ar fi calandrarea, laminarea plană sau la cald, pentru a acoperi cât mai multe aplicații. Produsele laminate pot fi produse sub formă de role sau benzi înfășurate pe o bobină, în funcție de cerințele clientului. Materialul poate fi furnizat de către client sau achiziționat de ADDEV Materials, în funcție de necesități.
Acoperirea este un tratament de suprafață care constă în aplicarea unui strat lichid (adeziv, lac, vopsea, ulei etc.) pe un substrat (hârtie, țesătură, folie de plastic, tablă metalică etc.) pentru a-i conferi proprietăți benefice specifice pentru o anumită aplicație.
Procesul de acoperire este urmat, în general, de uscare și, dacă este necesar, de reticulare.
ADDEV Materials utilizează un cilindru gravat pentru operațiunile de acoperire. Cilindrul transferă adezivul pe peliculă, care este apoi introdusă într-un cuptor de uscare unde se evaporă solvenții.