Összeszerelési megoldások speciális járművekhez

Home " Hírek " Összeszerelési megoldások speciális járművekhez

A speciális járműipari alkalmazások sokoldalú, tartós és gyorsan működő szerelési megoldásokat igényelnek.

Az ADDEV Materials' tömítőanyagok, ragasztók és szalagok használatának előnyei a következők:

 • Jobb tömítés
 • Könnyű használat és sebesség
 • Könnyebb súlyú szerelvények
 • Kevesebb korróziós probléma
 • Rezgéscsillapítás

Fedezze fel megoldásaink részleteit.

Speciális jármű

Speciális járművek összeszerelése

A speciális rendeltetésű járművek nem gépjárművek, nem légi járművek és nem vasúti járművek, amelyeket egy adott alkalmazáshoz terveztek vagy alakítottak át.

 • Árufuvarozás: tehergépkocsik, pótkocsik, hűtőkocsik
 • Személyszállítás: lakókocsik, lakóautók, buszok, buszjáratok.
 • Intervenciós járművek: rendőrök, tűzoltók, mentők stb.
 • Mezőgazdasági és építőipari berendezések: kotrógépek, betakarítógépek, traktorok stb.

A speciális járművek tervezése és a kapcsolódó összeszerelési megoldásoknak rendkívül változatos előírásoknak kell megfelelniük, de közös kihívásokkal kell szembenézniük.

A gyártó vagy a telepítő előtt álló kihívások

A speciális járművek gyártója vagy a felszerelésszállító számára az összeszerelés kihívásai összességében ugyanazok, mint az autóiparban.

A szerelvényeknek a következőknek kell lenniük:

 • Gyorsan megvalósítható
 • Tartós (mechanikai szilárdság, vízzáróság, hideg/hőállóság stb.).
 • A járművek súlyának és a rezgések csökkentésére választották ki
A végfelhasználó számára: tartós összeszerelés és teljesítménynövekedés

A végfelhasználó számára az erős és tartós szerelési megoldások csökkentik a karbantartási költségeket és megkönnyítik a karbantartást (a tisztítószerekkel szembeni ellenállás).

Emellett az olyan összeszerelési megoldások választása, amelyek hozzájárulnak a jármű össztömegének csökkentéséhez, lehetővé teszi a felhasználó számára az üzemanyag-megtakarítást és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését.

Miért válassza az ADDEV Materials szerelési megoldásait?

Az ADDEV Materials által kínált megoldások

A tömítéshez, összeszereléshez és szigeteléshez szükséges ragasztási megoldások tervezőjeként termékek széles választékát kínáljuk a speciális járművek összeszerelési igényeinek kielégítésére:

 • Ragasztószalagok, egy- vagy kétoldalasak
 • Ragasztók
 • Ragasztó masztixok

Miért válasszon ilyen termékeket? A masztix, ragasztó vagy viszkoelasztikus ragasztószalag szerelési megoldások használatával a hagyományos szerelési megoldásokkal kapcsolatos számos probléma egyetlen megoldással oldható meg.

Jobb tömítés

Akár különlegesek, akár nem, a járművekben egy dolog közös: vízállónak kell lenniük. A csavarozással vagy szegecseléssel történő mechanikus szerelések azonban ritkán vízzáróak, ami tömítések hozzáadását teszi szükségessé. A speciális járművek összeszerelésénél közvetlenül egy masztix vagy viszkoelasztikus hab használata lehetővé teszi, hogy egyetlen lépésben vízzáró összeszereléseket érjünk el.

A végrehajtás egyszerűsége és gyorsasága

Ha minden szerelési megoldásnak megvannak az előnyei és hátrányai, a ragasztószalagok vagy a ragasztó használata minden bizonnyal a leggyorsabb és legpraktikusabb, mivel a hegesztéssel ellentétben nem igényel különösebb szakértelmet.

A masztixok és ragasztók kicsit több szaktudást igényelnek, mivel érzékenyebbek a külső környezetre (hőmérséklet, páratartalom), és a felület előkészítését igényelhetik. Másrészt viszont hatékonyabbak lehetnek, mint a hagyományos mechanikus kötési megoldások a szerkezeti alkalmazásokban.

Könnyebb szerelvények

A gyártókat egyre inkább arra kérik, hogy csökkentsék a járművek súlyát. Ebben az összefüggésben különösen érdekes, hogy a fémeket minél könnyebb anyagokkal helyettesítsék. Viszonylag kis sűrűségük miatt a ragasztók, szalagok és tömítőanyagok üdvözlendő alternatívát jelentenek a fémcsavarok és szegecsek helyett.

Kevesebb korróziós probléma

Fém anyagok csavarozással vagy szegecseléssel történő összekapcsolásakor nagyon gyakran fordulnak elő galvánkorróziós problémák. A ragasztóanyagok, tömítőanyagok vagy ragasztószalagok használata kiküszöböli a korrózió kockázatát a kötésnél.

Rezgéscsillapítás

A speciális járművek összeszerelői olyan rezgési és akusztikai problémákkal szembesülnek, amelyeket az ADDEV Materials megoldásai kezelni tudnak.

Habszerelvény - rezgéscsillapítás

Az ADDEV Materials egyik beszállítója megmérte, hogy a viszkoelasztikus habszerelvény milyen hatással lehet a lószállító pótkocsik rezgéscsillapítására.

Hasonló útviszonyok mellett, a szegecselt csatlakozáshoz képest a viszkoelasztikus habragasztós megoldás alkalmazásával a rezgés körülbelül 40% értékű csökkenését figyelték meg.

A keletkező zaj szintén átlagosan 30%-tel csökkent, ami nem elhanyagolható.

A végfelhasználó számára a viszkoelasztikus hab használata csökkenti az állatokra a szállítás során nehezedő stresszt.

Az ADDEV Materials minden ragasztószalagot, masztixot és ragasztót biztosít az Ön speciális járműtömítési, összeszerelési és szigetelési igényeihez.

Töltse ki az alábbi kapcsolatfelvételi űrlapot, hogy beszélhessen egy szakértővel.

Konkrét igény?

Csapataink a lehető leghamarabb válaszolnak Önnek