Soluții de asamblare pentru vehicule speciale

Acasă " Știri " Soluții de asamblare pentru vehicule speciale

Aplicațiile pentru vehicule speciale necesită soluții de asamblare versatile, durabile și cu acțiune rapidă.

Avantajele utilizării etanșanților, adezivilor și benzilor ADDEV Materials' includ:

 • Etanșare mai bună
 • Ușurința de utilizare și viteza
 • Ansambluri cu greutate mai redusă
 • Mai puține probleme de coroziune
 • Amortizarea vibrațiilor

Descoperiți detaliile soluțiilor noastre.

Vehicul specializat

Asamblarea vehiculelor speciale

Vehiculele cu destinație specială sunt vehicule care nu sunt destinate industriei auto, aeronautice sau feroviare, concepute sau adaptate pentru a răspunde unei aplicații specifice.

 • Transport de mărfuri: cabine de camion, remorci, camioane frigorifice
 • Transport de pasageri: rulote, rulote, autobuze, navete
 • Vehicule de intervenție: poliție, pompieri, ambulanțe etc.
 • Echipamente agricole și de construcții: excavatoare, mașini de recoltat, tractoare etc.

Proiectarea vehiculelor speciale și soluțiile de asamblare asociate trebuie să îndeplinească specificații extrem de variate, dar cu provocări comune.

Provocările pentru producător sau instalator

Pentru producătorul de vehicule speciale sau pentru furnizorul de echipamente, provocările legate de asamblare sunt, în general, aceleași ca în industria auto.

Ansamblurile trebuie să fie:

 • Rapid de implementat
 • Durabil (rezistență mecanică, etanșeitate, rezistență la frig/căldură, etc.).
 • Alese pentru a reduce greutatea vehiculelor și vibrațiile
Pentru utilizatorul final: asamblare durabilă și creșterea performanțelor

Pentru utilizatorul final, existența unor soluții de asamblare solide și durabile reduce costurile de întreținere și facilitează întreținerea (rezistență la produsele de curățare).

În plus, alegerea unor soluții de asamblare care contribuie la reducerea greutății totale a vehiculului permite utilizatorului să economisească combustibil și să reducă impactul asupra emisiilor de carbon.

De ce să alegeți soluțiile de asamblare ADDEV Materials'?

Soluțiile oferite de ADDEV Materials

În calitate de proiectant de soluții adezive pentru etanșare, asamblare și izolare, oferim o gamă largă de produse pentru a satisface nevoile de asamblare a vehiculelor speciale:

 • Benzi adezive, cu o singură față sau cu două fețe
 • Lipici
 • Masticuri adezive

De ce să alegeți astfel de produse? Prin utilizarea soluțiilor de asamblare cu mastic, lipici sau bandă adezivă viscoelastică, mai multe probleme asociate cu soluțiile de asamblare tradiționale sunt rezolvate cu o singură soluție.

O etanșare mai bună

Indiferent dacă sunt speciale sau nu, vehiculele au un lucru în comun: trebuie să fie etanșe. Cu toate acestea, asamblările mecanice prin înșurubare sau nituire sunt rareori etanșe, ceea ce necesită adăugarea de garnituri de etanșare. Utilizarea unui mastic sau a unei spume viscoelastice direct pentru asamblarea vehiculelor speciale va face posibilă realizarea de ansambluri etanșe într-o singură etapă.

Ușurința și viteza de implementare

Dacă fiecare soluție de asamblare are avantajele și dezavantajele sale, utilizarea benzilor adezive sau a lipiciului este cu siguranță cea mai rapidă și mai practică, deoarece nu necesită abilități speciale, spre deosebire de sudură.

Masticurile și cleiurile necesită ceva mai mult know-how, deoarece sunt mai sensibile la mediul extern (temperatură, umiditate) și pot necesita o pregătire a suprafeței. Pe de altă parte, acestea pot fi mai eficiente decât soluțiile tradiționale de îmbinare mecanică pentru aplicații structurale.

Ansambluri mai ușoare

Producătorilor li se cere din ce în ce mai mult să reducă greutatea vehiculelor. În acest context, este deosebit de interesantă înlocuirea metalelor cu materiale mai ușoare, pe cât posibil. Datorită densității lor relativ scăzute, adezivii, benzile și materialele de etanșare reprezintă o alternativă binevenită la șuruburile și niturile metalice.

Mai puține probleme de coroziune

Atunci când se îmbină materiale metalice prin înșurubare sau nituire, apar foarte frecvent probleme de coroziune galvanică. Utilizarea adezivilor, a materialelor de etanșare sau a benzilor adezive elimină riscul de coroziune la îmbinare.

Amortizarea vibrațiilor

Asamblatorii de vehicule speciale se confruntă cu probleme de vibrații și acustică pe care soluțiile ADDEV Materials' le pot rezolva.

Ansamblu de spumă - amortizare a vibrațiilor

Unul dintre furnizorii ADDEV Materials' a măsurat efectul pe care ansamblul de spumă viscoelastică îl poate avea asupra amortizării vibrațiilor pentru remorcile pentru cai.

În condiții rutiere similare, în comparație cu o conexiune nituite, s-a observat o reducere a vibrațiilor de aproximativ 40% cu ajutorul unei soluții adezive din spumă vâscoelastică.

De asemenea, zgomotul generat a fost redus în medie cu 30%, ceea ce nu este neglijabil.

Pentru utilizatorul final, utilizarea spumei vâscoelastice reduce stresul asupra animalelor în timpul transportului.

ADDEV Materials vă poate furniza toate benzile adezive, masticurile și cleiurile pentru nevoile dumneavoastră de etanșare, asamblare și izolare a vehiculelor speciale.

Completați un formular de contact de mai jos pentru a vorbi cu un expert.

O nevoie specifică?

Echipele noastre vă vor răspunde în cel mai scurt timp posibil