Assemblageoplossingen voor speciale voertuigen

Home " Nieuws " Assemblageoplossingen voor speciale voertuigen

Speciale voertuigtoepassingen vereisen veelzijdige, duurzame en snelwerkende assemblageoplossingen.

De voordelen van het gebruik van ADDEV Materials' afdichtmiddelen, lijmen en tapes zijn onder andere:

 • Betere afdichting
 • Gebruiksgemak en snelheid
 • Lichtere assemblages
 • Minder corrosieproblemen
 • Trillingsdemping

Ontdek de details van onze oplossingen.

Speciaal voertuig

Assemblage van speciale voertuigen

Voertuigen voor speciale doeleinden zijn voertuigen die geen auto, luchtvaart of spoorwegen zijn en die ontworpen of aangepast zijn voor een specifieke toepassing.

 • Goederenvervoer: vrachtwagencabines, aanhangwagens, koelwagens
 • Personenvervoer: caravans, campers, bussen, shuttles
 • Interventievoertuigen: politie, brandweer, ambulances, enz.
 • Landbouw- en bouwmachines: graafmachines, oogstmachines, tractoren, enz.

Het ontwerp van speciale voertuigen en de bijbehorende assemblageoplossingen moeten voldoen aan zeer uiteenlopende specificaties, maar met gemeenschappelijke uitdagingen.

De uitdagingen voor de fabrikant of installateur

Voor de fabrikant van speciale voertuigen of de leverancier van uitrustingen zijn de uitdagingen van assemblage globaal dezelfde als in de auto-industrie.

De assemblages moeten zijn:

 • Snel te implementeren
 • Duurzaam (mechanische sterkte, waterdichtheid, bestand tegen koude/warmte, enz.)
 • Gekozen om het gewicht van voertuigen en trillingen te verminderen
Voor de eindgebruiker: duurzame assemblage en betere prestaties

Voor de eindgebruiker verlagen sterke en duurzame assemblageoplossingen de onderhoudskosten en vergemakkelijken ze het onderhoud (weerstand tegen schoonmaakproducten).

Door te kiezen voor assemblageoplossingen die bijdragen aan het verminderen van het totale gewicht van het voertuig, kan de gebruiker bovendien brandstof besparen en zijn koolstofimpact verminderen.

Waarom kiezen voor de montageoplossingen van ADDEV Materials?

De oplossingen van ADDEV Materials

Als ontwerper van lijmoplossingen voor afdichting, assemblage en isolatie bieden we een breed assortiment producten om te voldoen aan de assemblagebehoeften van speciale voertuigen:

 • Zelfklevende tapes, enkel- of dubbelzijdig
 • Lijmen
 • Zelfklevende mastiek

Waarom kiezen voor dergelijke producten? Door het gebruik van mastiek, lijm of visco-elastisch plakband voor assemblageoplossingen worden verschillende problemen die gepaard gaan met traditionele assemblageoplossingen opgelost met één enkele oplossing.

Een betere afdichting

Of ze nu speciaal zijn of niet, voertuigen hebben één ding gemeen: ze moeten waterdicht zijn. Mechanische assemblages door middel van schroeven of klinken zijn echter zelden waterdicht, waardoor afdichtingen moeten worden toegevoegd. Door een mastiek of een visco-elastisch schuim direct te gebruiken voor de assemblage van speciale voertuigen, is het mogelijk om in één stap waterdichte assemblages te maken.

Het gemak en de snelheid van implementatie

Als elke montageoplossing zijn voor- en nadelen heeft, is het gebruik van kleefband of lijm zeker de snelste en meest praktische, omdat er geen speciale vaardigheden voor nodig zijn, in tegenstelling tot lassen.

Mastiek en lijm vereisen een beetje meer knowhow, omdat ze gevoeliger zijn voor de externe omgeving (temperatuur, vochtigheid) en oppervlaktevoorbereiding kunnen vereisen. Aan de andere kant kunnen ze effectiever zijn dan traditionele mechanische verbindingsoplossingen voor structurele toepassingen.

Lichtere assemblages

Fabrikanten worden steeds vaker gevraagd om het gewicht van voertuigen te verminderen. In deze context is het bijzonder interessant om metalen zoveel mogelijk te vervangen door lichtere materialen. Vanwege hun relatief lage dichtheid zijn lijmen, tapes en afdichtingsmiddelen een welkom alternatief voor metalen schroeven en klinknagels.

Minder corrosieproblemen

Bij het verbinden van metalen materialen door middel van schroeven of klinken komen galvanische corrosieproblemen vaak voor. Het gebruik van lijmen, afdichtingsmiddelen of kleefband elimineert het risico van corrosie op de verbinding.

Trillingsdemping

Assembleurs van speciale voertuigen worden geconfronteerd met trillings- en akoestische problemen die ADDEV Materials kan oplossen.

Schuimassemblage - trillingsdemping

Een van de leveranciers van ADDEV Materials heeft het effect gemeten dat visco-elastisch schuim kan hebben op trillingsdemping voor paardentrailers.

Onder vergelijkbare wegomstandigheden werd in vergelijking met een geklonken verbinding een vermindering van de trillingen van ongeveer 40% waargenomen bij gebruik van een visco-elastische schuimlijmoplossing.

De gegenereerde ruis werd ook verminderd met gemiddeld 30%, wat niet verwaarloosbaar is.

Voor de eindgebruiker vermindert het gebruik van visco-elastisch schuim de stress op de dieren tijdens het transport.

ADDEV Materials kan je voorzien van alle zelfklevende tapes, mastieken en lijmen voor het afdichten, assembleren en isoleren van speciale voertuigen.

Vul onderstaand contactformulier in om met een expert te spreken.

Een specifieke behoefte?

Onze teams zullen je zo snel mogelijk antwoorden