Aluminiumfolie tapes

Home " Nieuws " HVAC aluminiumfolie tapes

Er is een breed scala aan toepassingen waarvoor tapes van aluminiumfolie kunnen worden gebruikt vanwege hun veelzijdigheid. Het wordt veel gebruikt in allerlei industrieën, van productie tot bouw. Het is zelfs doorgedrongen tot de lucht- en ruimtevaartindustrie.

Aluminiumfolie tapes bieden vele voordelen voor diverse industrieën:

  • Een geweldig afdichtingsmiddel dankzij de lage doorlaatbaarheid van vochtdamp
  • De acrylaatlijm, in combinatie met de aluminium achterkant, maakt de tape ideaal voor binnen- en buitentoepassingen
  • Uitstekende reflectie van zowel warmte als licht, ter bescherming van warmtegevoelige componenten
  • Bestand tegen vlammen, vocht, UV en chemicaliën voor langdurige duurzaamheid

Verpakking

Aluminiumfolie tape werd voor het eerst gebruikt voor verpakkingen tijdens de eerste wereldoorlog. Omdat de tape de inhoud kon beschermen tegen vocht en hitte, was het de voorkeurstape voor het verpakken van artikelen over lange afstanden. Vandaag de dag wordt het nog steeds gebruikt voor het vastzetten van pakketten.

Elektrisch

Omdat aluminiumfolietape een polymeercoating heeft, wordt het vaak gebruikt voor het coaten van elektrische kabels. Het is een geweldige oplossing voor elk temperatuurgevoelig elektrisch materiaal en biedt een vlambestendige beveiliging.

Bouw

Aluminiumfolie tapes in de bouw worden vaak gebruikt voor het bevestigen en beschermen van andere materialen. Het kan hechten op glasvezel en minerale thermische houtisolatie en kan worden gebruikt voor het repareren van daken en goten. 

HVAC

Rond 1945 kwam aluminiumfolietape beschikbaar voor commercieel gebruik. Sindsdien wordt het veel gebruikt in de HVAC-industrie. Deze tapes worden vaak gebruikt om leidingwerk af te dichten omdat het zich gemakkelijk aanpast aan onregelmatige oppervlakken.

3M aluminiumfolie tape 34383

Een van onze meest aanbevolen aluminiumfolietapes voor deze toepassingen is 3M 34383. Deze tape heeft een agressieve acrylaat kleeflaag die goede prestaties levert in een breed temperatuurbereik. De tape hecht op veel oppervlakken en is vlam-, vocht-, UV- en chemisch bestendig en gaat lang mee. De tape kan gemakkelijk met de hand worden gescheurd en is dus gemakkelijk aan te brengen. Deze tape kan worden gebruikt voor een groot aantal toepassingen in de industriële sector.

3m-aluminum-foil-tape-34383

Toegevoegde waarde

ADDEV Materials is in staat om u te voorzien van 3M 34383 in elke rol lengte of breedte die het beste past bij uw toepassing behoeften. We kunnen ook bespreken uw unieke toepassing behoeften en zorgen voor een op maat gemaakte oplossing voor uw uitdaging. Of het nu aluminiumfolie tape of een ander tape materiaal, ADDEV Materials kan ondersteuning bieden bij het bepalen van het juiste materiaal voor uw toepassing.

Een specifieke behoefte?

Onze teams zullen je zo snel mogelijk antwoorden