Teljesítménynövekedés az elektromos berendezések kialakításának módosításával, a szigetelésnek köszönhetően

Home " Hírek " Teljesítménynövekedés az elektromos berendezések kialakításának módosításával, a szigetelésnek köszönhetően

Több oka is van annak, hogy miért érdemes kicserélni a meglévő berendezések elektromos szigetelőanyagát:

  • A biztonság és az állóképesség fokozása;
  • A jobb teljesítmény keresése azonos méret mellett;
  • Miniatürizálás iránti igény, egyenértékű teljesítmény mellett

Íme néhány példa a teljesítmény- vagy miniatürizálási követelményekre.

A szélturbina transzformátor méretének csökkentése Nomex® segítségével.

A szélturbinák különösen nagy igénybevételnek vannak kitéve, és hosszú évekig megbízhatóan kell működniük. A Pauwels transzformátorgyártó a DuPont céggel együttműködve kompakt transzformátorokat (SLIM® transzformátorok) fejlesztett ki azzal a céllal, hogy azokat a szélturbina tornyába építsék be.

Mivel a transzformátor méretének csökkentése növelné a hőmérséklet-emelkedést, a mérnököknek a kraftpapír szigetelést egy hatékonyabb anyaggal kellett helyettesíteniük. Az ADDEV Materials szakértelmét követve a Nomex®-t választották a hőterhelésnek leginkább kitett területeken.

Forrás : https://www.industrie-techno.com/article/pauwels-isole-ses-transformateurs-avec-un-plastique-de-du-pont.1456

 

Fokozza a hővezető képességet a hőleadás növelése érdekében a Kapton® MT+ fóliával

A Kapton® egy rendkívül nagy teljesítményű elektromos szigetelő poliimid fólia, amely ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek (-269°C-tól 400°C-ig). Bár nagyon vékony, dielektromos szilárdsága vetekszik a sokkal vastagabb anyagokéval.

Polimerként a standard Kapton® (Kapton® HN) nem jó hővezető. Létezik azonban a Kapton® jobb hővezető képességű változata:

  • A Kapton® MT hővezető képessége kétszer nagyobb, mint a Kapton® HN-é;
  • A Kapton® MT+ hővezető képessége 4-szer nagyobb;

Kapton® MT+ alapú triplex laminátum

Mivel a laminált szigetelés hővezetési tényezője az egyes rétegek hővezetési tényezőinek összege, a Kapton® MT+ használata a Kapton® HN helyett a triplex laminátumban javítja a teljes hővezetési tényezőt.

Fűtőblokkok elektromos járművek HVAC-rendszereihez

A belső égésű motorral hajtott járművekben az utasteret a motor által kibocsátott hő fűti. Elektromos járműben ezt a hőt más módon kell biztosítani, például az akkumulátor elektromos energiájának hőenergiává alakításával.

Az ilyen típusú alkalmazásokban új funkciók merülhetnek fel, ahol olyan anyagokra van szükség, amelyek képesek biztonsági funkciót ellátni (elektromos szigetelés), miközben optimalizálják a hőátadást (hővezető képesség). Ez a két tulajdonság, az "elektromos gát" és a "hővezető" ellentétes, ezért fejlesztették ki a Kapton MT+ anyagot.

A működéshez ennek a nagyfeszültséget használó rendszernek kiváló elektromos szigeteléssel kell rendelkeznie az elektródák és az alumíniumrész között, ugyanakkor kompaktnak kell lennie. A Kapton® MT+ ezért ideális anyag erre az alkalmazásra, mivel optimalizálja a hőátadást és kiváló elektromos szigetelő.

Konkrét igény?

Csapataink a lehető leghamarabb válaszolnak Önnek