Verbeterde prestaties door het ontwerp van elektrische apparatuur aan te passen, dankzij isolatie

Home " Nieuws " Verbeterde prestaties door het ontwerp van elektrische apparatuur aan te passen, dankzij isolatie

Er zijn verschillende redenen waarom je de elektrische isolatiematerialen in je bestaande apparatuur zou willen vervangen:

  • Veiligheid en uithoudingsvermogen verbeteren;
  • De zoektocht naar betere prestaties voor dezelfde grootte;
  • Behoefte aan miniaturisatie, met gelijkwaardige prestaties

Hier zijn enkele voorbeelden van prestatie- of miniaturisatievereisten.

De grootte van een windturbinetransformator verkleinen met Nomex®.

Windturbines worden bijzonder zwaar belast en moeten jarenlang betrouwbaar kunnen werken. Transformatorfabrikant Pauwels heeft samen met DuPont compactere transformatoren (SLIM® transformatoren) ontwikkeld, met als doel deze in de toren van de windturbine te integreren.

Omdat het verkleinen van de transformator de temperatuurstijging zou verhogen, moesten de ingenieurs de isolatie van kraftpapier vervangen door een efficiënter materiaal. In navolging van de expertise van ADDEV Materials kozen ze voor Nomex® voor de meest thermisch belaste zones.

Bron : https://www.industrie-techno.com/article/pauwels-isole-ses-transformateurs-avec-un-plastique-de-du-pont.1456

 

Verhoog de thermische geleidbaarheid om de thermische dissipatie te verhogen met Kapton® MT+ film

Kapton® is een uiterst hoogwaardige elektrisch isolerende polyimidefolie die bestand is tegen extreme temperaturen (-269 °C tot 400 °C). Hoewel het erg dun is, is de diëlektrische sterkte vergelijkbaar met die van veel dikkere materialen.

Als polymeer is standaard Kapton® (Kapton® HN) geen goede warmtegeleider. Er is echter een assortiment Kapton® met een betere warmtegeleiding:

  • Het warmtegeleidingsvermogen van Kapton® MT is twee keer zo hoog als dat van Kapton® HN ;
  • De thermische geleidbaarheid van Kapton® MT+ is 4 keer hoger;

Een op Kapton® MT+ gebaseerd triplex laminaat

Aangezien het warmtegeleidingsvermogen van een gelamineerde isolatie de som is van de geleidingsvermogens van elk van de lagen, verbetert het gebruik van Kapton® MT+ in plaats van Kapton® HN in een triplexlaminaat het totale warmtegeleidingsvermogen.

Verwarmingsblokken voor HVAC-systemen in elektrische voertuigen

In een voertuig met verbrandingsmotor wordt het passagierscompartiment verwarmd door de warmte die de motor afgeeft. In een elektrisch voertuig moet deze warmte op een andere manier worden geleverd, bijvoorbeeld door de elektrische energie van de batterij om te zetten in thermische energie.

In dit soort toepassingen kunnen nieuwe functies ontstaan, waarbij materialen nodig zijn die een veiligheidsfunctie kunnen bieden (elektrische isolatie) en tegelijkertijd de warmteoverdracht optimaliseren (thermische geleiding). Deze twee eigenschappen "elektrische barrière" en "warmtegeleider" zijn antinomisch en daarom is Kapton MT+ ontwikkeld.

Om te kunnen werken, moet dit systeem met hoge spanningen een uitstekende elektrische isolatie hebben tussen de elektroden en het aluminium onderdeel, terwijl het toch compact moet zijn. Kapton® MT+ is daarom het ideale materiaal voor deze toepassing, omdat het de warmteoverdracht optimaliseert en een uitstekende elektrische isolator is.

Een specifieke behoefte?

Onze teams zullen je zo snel mogelijk antwoorden