Câștig de performanță prin modificarea designului echipamentelor electrice, datorită izolației

Acasă " Știri " Câștig de performanță prin modificarea designului echipamentelor electrice, datorită izolației

Există mai multe motive pentru care ați putea dori să înlocuiți materialele de izolație electrică din echipamentul existent:

  • Îmbunătățirea siguranței și a rezistenței;
  • Căutarea unei performanțe mai bune pentru aceeași dimensiune;
  • O nevoie de miniaturizare, cu performanțe echivalente

Iată câteva exemple de cerințe de performanță sau miniaturizare.

Reducerea dimensiunii unui transformator de turbină eoliană cu Nomex®.

Turbinele eoliene sunt deosebit de solicitate și trebuie să fie capabile să funcționeze în mod fiabil timp de mulți ani. Producătorul de transformatoare Pauwels a colaborat cu DuPont pentru a dezvolta transformatoare mai compacte (transformatoare SLIM®), cu scopul de a le integra în interiorul turnului turbinei eoliene.

Deoarece reducerea dimensiunii transformatorului ar crește creșterea temperaturii, inginerii au trebuit să înlocuiască izolația din hârtie kraft cu un material mai eficient. Urmând experiența ADDEV Materials, au ales Nomex® pentru zonele cele mai solicitate termic.

Sursa : https://www.industrie-techno.com/article/pauwels-isole-ses-transformateurs-avec-un-plastique-de-du-pont.1456

 

Îmbunătățiți conductivitatea termică pentru a crește disiparea termică cu filmul Kapton® MT+.

Kapton® este o peliculă de poliimidă izolatoare electrică extrem de performantă, care rezistă la temperaturi extreme (de la -269°C la 400°C). Deși este foarte subțire, rezistența sa dielectrică rivalizează cu cea a unor materiale mult mai groase.

Ca polimer, Kapton® standard (Kapton® HN) nu este un bun conductor termic. Cu toate acestea, există o gamă de Kapton® cu o conductivitate termică îmbunătățită:

  • Conductivitatea termică a Kapton® MT este de două ori mai mare decât cea a Kapton® HN;
  • Conductivitatea termică a Kapton® MT+ este de 4 ori mai mare;

Un laminat triplex pe bază de Kapton® MT+.

Deoarece conductivitatea termică a unei izolații laminate este suma conductivităților fiecărui strat, utilizarea Kapton® MT+ în locul Kapton® HN într-un laminat triplex îmbunătățește conductivitatea termică generală.

Blocuri de încălzire pentru sistemele HVAC din vehiculele electrice

La un vehicul cu motor cu ardere internă, habitaclul este încălzit de căldura emisă de motor. La un vehicul electric, această căldură trebuie să fie furnizată prin alte mijloace, de exemplu prin transformarea energiei electrice a bateriei în energie termică.

În acest tip de aplicații, pot apărea noi funcții, în cazul în care sunt necesare materiale capabile să asigure o funcție de siguranță (izolație electrică), optimizând în același timp transferul de căldură (conductivitate termică). Aceste două caracteristici " barieră electrică " și " conductor termic " sunt antinomice și de aceea a fost dezvoltat Kapton MT+.

Pentru a funcționa, acest sistem care utilizează tensiuni înalte trebuie să aibă o izolație electrică excelentă între electrozi și partea de aluminiu, fiind în același timp compact. Kapton® MT+ este, prin urmare, materialul ideal pentru această aplicație, deoarece optimizează transferul de căldură și este un izolator electric excelent.

O nevoie specifică?

Echipele noastre vă vor răspunde în cel mai scurt timp posibil