Welke snijprocessen voor isolatie en technische folies biedt ADDEV Materials?

Home " Nieuws " Welke snijprocessen voor isolatie en technische folies biedt ADDEV Materials?

Bij het verlaten van de fabriek zijn de elektrische isolatoren verkrijgbaar op rol of in platen. ADDEV Materials stelt zijn expertise ten dienste van zijn klanten door de functionalisering en het snijden van deze isolatoren voor te stellen, om te voldoen aan de specificaties van de meest veeleisende klanten.

Snijprocessen voor elektrische isolatie die zich aanpassen aan specifieke behoeften

De technieken voor het omvormen van elektrische isolatoren zijn afhankelijk van zowel de uitgangsmaterialen als de specificaties van de klant. ADDEV Materials biedt dus drie soorten op maat gemaakte snedes aan, evenals de bewerking van massieve onderdelen.

1. Rollen snijden

Rollen snijden is voor films opgeslagen op rol . Er zijn verschillende methoden beschikbaar, afhankelijk van de behoeften.

op rol snijden
 • Snijden wordt gebruikt om reeds gewikkelde rollen te snijden;
snijden en opwikkelen
 • Snijden bestaat uit het snijden van grote rollen in kleine rollen; het maakt het mogelijk om een rol te verdelen in rollen van verschillende breedtes en lengtes;
spoelen
 • Foliespoelen wordt gebruikt om rollen van meerdere kilometers te maken, voor grote volumes;

ADDEV Materials heeft ook snijmachines om spoelen af te wikkelen en op te rollen tijdens het continu snijden;

2. Formaat snijden

Formaat snijden is voor alle flexibele producten . Het bestaat uit het snijden van producten in formaten zoals A3, A4 of een ander formaat dat specifiek is voor een klant.

beplating

3. In stukken snijden

In stukken snijden is bedoeld voor dikke materialen (dikte op te geven). Er zijn vier soorten processen mogelijk voor het snijden in onderdelen voor sectoren met hoge precisie, zoals de elektronica, de medische sector of de luchtvaart. ADDEV Materials kan produceren:

 • roterende stansvormen op film, lijm of papier,
 • lasersnijden,
 • digitaal snijden voor kleine series
 • evenals stansen voor middelgrote en grote series.
isolatiestukken

4. Bewerking

Door traditionele bewerkingen (zagen, frezen, draaien) of met numerieke besturing is het mogelijk om complexe massieve onderdelen te maken met kleinere toleranties, zonder gereedschapskosten.

ADDEV Materials heeft machines die geschikt zijn voor het bewerken van onderdelen van alle maten, om te voldoen aan de behoeften van kleine en middelgrote series. ADDEV Materials kan de volgende materialen bewerken:

 • Thermohardend (polyester of epoxy glasmat, epoxy of siliconen glasweefsel, Mica, enz,)
 • Thermoplasten (POM, PMMA, HDPE, PA 6.6 ...)
 • polycarbonaat
 • Elektrische isolatoren,
 • Thermische isolatie
 • ...
Frezen

Wat is de expertise van ADDEV Materials op het gebied van elektrische isolatie?

Op het gebied van elektrische isolatie onderscheidt ADDEV Materials zich dankzij:

 • Meer dan 50 jaar ervaring in het gebied van elektrische isolatoren ;
 • Een grote kennis van isolatiematerialen;
 • Een vermogen om te evolueren en zich aan te passen. Oorspronkelijk een distributeur van materialen, is ADDEV Materials zo geworden een verwerker van hoogwaardige materialen .
 • Met drie Product - Proces - Services (PPS) divisies is ADDEV Materials een belangrijke speler in de waardeketen in zijn strategische markten;
 • De ontwikkeling van specifieke processen om te voldoen aan de behoeften van strategische markten zoals luchtvaart, auto's, energie of spoorwegen.

2 voorbeelden van klantondersteuning op maat door ADDEV Materials

Voorbeeld 1- Gelamineerde onderdelen snijden op plan

Een klant heeft 10 isolatieplaten nodig en een 2D-plan in DXF-formaat. ADDEV Materials kan aan deze vraag voldoen omdat het digitale snijmachines heeft die kleine series kunnen produceren. Bovendien, dankzij prototyping is het mogelijk om te controleren of het onderdeel overeenkomt met de behoeften van het ontwerpbureau en indien nodig te corrigeren voordat de serie of de uiteindelijke tooling wordt gelanceerd.

 

Voorbeeld 2- Rollen snijden en lijmen

Een klant wil 20 cm en 10 cm polyester isolatierollen, met een lijmlaag. ADDEV Materials wendt zich daarom tot de fabrikant die hem rollen van 1 m onbekleed polyester levert. Deze ruwe rollen worden eerst gelijmd, daarna in kleinere rollen gesneden en teruggestuurd naar de klant, klaar voor gebruik.

 

Waarom is deze expertise een toegevoegde waarde voor ADDEV Materials-klanten?

ADDEV Materials biedt zijn klanten een echte toegevoegde waarde. De expertise van zijn teams maakt het mogelijk:

 • Productiviteit verhogen

Met zijn snijoplossingen op maat of op maat kan ADDEV Materials zijn klanten materialen leveren die rechtstreeks op hun productielijnen kunnen worden gebruikt, wat een duidelijke productiviteitswinst betekent.

 • Valpartijen voor onze klanten beperken

Met een geïntegreerd machinepark levert ADDEV Materials aan zijn klanten het product op maat gesneden, om het perfect aan te passen aan het uiteindelijke gebruik. De klant hoeft dus geen afval te beheren; het product is perfect aangepast aan de toepassing.

 • Vind een formaat dat bij je past

De rol van ADDEV Materials is om de isolatiefolies transformeren om ze aan te passen aan de behoeften van de klanten Of het nu gaat om enkele onderdelen of enkele tientallen tonnen materiaal. Zo positioneert ADDEV Materials zich dichter bij de behoeften van de klant.

 • Uitwisseling met experts in hun vakgebied

ADDEV Materials is al meer dan 50 jaar specialist in elektrische isolatie. Dankzij zijn internationale aanwezigheid is ADDEV Materials in staat om om elke klant te begeleiden en te ondersteunen bij de ontwikkeling van zijn product.

Conclusie

Omdat het zowel de technische kennis als de nodige transformatiemiddelen in huis heeft, is ADDEV Materials een bevoorrechte gesprekspartner voor de levering van hoogwaardige elektrische isolatiematerialen op maat.

Een specifieke behoefte?

Onze teams zullen je zo snel mogelijk antwoorden